Green Spot
Single Pot Still is een unieke methode uit Ierland voor het stoken van whiskey. Deze is gemaakt van gemout en ongemout graan en 3 keer gedistilleerd in traditionele koperen pot stills.
... meer
Verrassend genoeg gebruiken Ierse mouters meestal geen turf voor het stoken van hun kilns, ondanks de grote voorraden van die turf, die tot hun beschikking staan. Steenkool was vroeger en nu nog een gemakkelijker hanteerbare en verkrijgbare brandstof. Dit betekent dat door de afwezigheid van turf bij het eesten er in de meeste Ierse whiskey's geen rokerigheid te vinden is. Deze pure pot still whiskey wordt gestookt in de Midleton distilleerderij, het merk (label) is eigendom van Mitchell & Son in Dublin, die in het nieuwe CHQ Building op de Docklands een spirit shop beheren. Het bedrijf ontstond in 1805. Ze kochten hun whiskey bij Jameson’s Bow Street Distillery in Dublin en rijpten, bottelden en verkochten de whiskey in eigen beheer. Vanaf 1968 wordt Green Spot gebotteld door Irish Distillers.
... minder