• leveringskosten Verzend Kosten
  • voorwaarden Onze voorwaarden
WINKELMAND 0 art. - €0,00

Recent toegevoegd

x
Subtotaal: € 0,00
  • Goed verpakt

    Alle spullen worden zeer goed en persoonlijk door ons verpakt.

  • 24 uur

    Na betaling wordt de bestelling direct verzonden en binnen  24 uur in huis.

  • Service

    Zeer kundige mensen beschikbaar voor vragen en advies tijdens kantooruren.

x
Gin
  • Bathtub Gin - gin

    • 0.70 liter
    • 43.30 %

    Door Professor Cornelius Ampleforth (“a slightly-mad, wide-eyed inventor”) geproduceerde gin, in opdracht van Master of Malt. Ultra small batch (30 tot 60 flessen) wordt de koperen pot-still spirit geïnfuseerd met o.a. jeneverbes, sinaasappelschil, koriander, kaneel, kruidnagel en kardemom. Het levert een krachtige en geparfumeerde gin op, die door zijn bijzondere verpakking uit een Victoriaanse apotheek afkomstig lijkt. Het is de enige koud-samengestelde gin ter wereld.

  • Bluecoat - American Dry Gin - gin

    • 0.70 liter
    • 47.00 %

    Bluecoat is vernoemd naar de strijders uit de Amerikaanse Vrijheidsoorlog. Hij wordt in Philadelphia gemaakt in een “met de hand getimmerde” koperen pot still. De basis is een vijfvoudig distillaat uit maïs, tarwe, gerst en rogge. Als botanicals worden onder meer organische jeneverbes, Amerikaanse citrusschil, engelwortel en korianderzaad gebruikt, de overige ingrediënten zijn een goed bewaard geheim. Bluecoat American Dry Gin won op de San Francisco World Spirits Competition 2013 een Double Gold medaille.

  • Bobby’s - Schiedam Dry Gin - gin

    • 0.70 liter
    • 42.00 %

    Bobby’s is genoemd naar Jacobus “Bobby” Alfons, de grootvader van de maker. Na zijn repatriëring vanuit Ambon begon hij uit heimwee de Nederlandse jenever te infuseren met Oosterse kruiden. Het recept voor deze Pinang Raci werd het uitgangspunt bij de ontwikkeling van Bobby’s gin. Samen met master distiller Ad van der Lee (Herman Jansen) gingen de kleinzonen (en broers) David en Sebastiaan op zoektocht. Dat leidde na twee jaar tot de introductie van Bobby’s gin in 2014.

  • Botanist - Islay Dry Gin - gin

    • 1.00 liter
    • 46.00 %

    Botanist wordt op Islay door Bruichladdich gedistilleerd. Hiervoor wordt de “Ugly Betty” (een Lomond still) ingezet. Naast de 9 standaard gin-ingrediënten worden nog 22 andere planten, kruiden en wortels gebruikt. Deze zijn alle afkomstig van het eiland en worden speciaal door 2 botanisten verzameld. Volgens Master Distiller Jim McEwan zou de originele usquebaugh van Islay meer verwantschap hebben met deze gin, dan met de huidige malt whisky.

  • Broker's - London Dry Gin - gin

    • 0.70 liter
    • 40.00 %

    Deze gin is een creatie van de broers Andy en David Dawson. Hij is sinds 1998 op de markt en wordt naar een 200 jaar oud recept in een koperen pot still gedistilleerd in de Hood River Distillery nabij Birmingham. De basis is een viervoudig gedistilleerde tarwespirit, hierop worden de botanicals 24 uur geweekt, waarna een vijfde en laatste distillatieronde volgt. Er worden tien verschillende botanicals gebruikt, te weten: engelwortel (Polen), cassiaschors (Indonesië), kaneel (Seychellen), korianderzaad (Bulgarije), jeneverbes (Macedonië), citroenschil (Spanje), zoethout (Italië), nootmuskaat (India), sinaasappelschil (Spanje) en liswortel (Italië).

  • Etsu - Handcrafted Gin - gin

    • 0.70 liter
    • 43.00 %

    Etsu is het Japanse woord voor plezier en dat is precies wat deze gin beoogt. Hij wordt met hoofdzakelijk Japanse botanicals gestookt, waaronder bessen, pepers, theebladeren en vers citrusfruit. De belangrijkste daaronder zijn yuzu en verse pepers van Okinawa. Het levert een heerlijk frisse gin op met een mooie balans tussen fris citrusfruit en warme kruidigheid.

  • Filliers - Dry Gin 28 - gin

    • 0.50 liter
    • 46.00 %

    Filliers gin werd voor het eerst gedistilleerd in 1928 door de derde meesterdistillateur van de familie, Firmin Filliers. De 28 uit de naam slaat niet alleen op dat jaartal, maar ook op de 28 botanicals die voor deze gin gebruikt worden. Jeneverbes, korianderzaad, engelwortel, gentiaanwortel, gember, kardemom, lavendelbloesem, oranjebloesem, kalmoes, vers citrusfruit en hopbellen zijn een aantal van de ingrediënten. In 2012 werd deze gin opnieuw geïntroduceerd. Hij wordt gestookt in kleine koperen alambieks in hoeveelheden van 500 tot 1000 liter per batch.

  • Hendrick's Gin - gin

    • 0.70 liter
    • 41.40 %

    Bijzondere small batch gin (450 liter per batch), sinds 1999 geproduceerd door William Grant & Sons. Voor distillatie wordt gebruik gemaakt van 2 verschillende stills (Carter-Head en pot-still) die elk een geheel eigen karakter opleveren. Vervolgens worden deze distillaten gemengd onder toevoeging van komkommer- en Bulgaarse rozenessence. Dit en het gebruik van andere aparte smaakmakers (Javaanse peper, vlierbloesem, kamille, knolspiraea en karwijzaad) geeft Hendrick’s zijn unieke eigen smaak.

  • Loopuyt - Dry Gin - gin

    • 0.70 liter
    • 45.10 %

    Loopuyt werd vanaf de zomer van 2013 ontwikkeld als een zgn. New Western Gin. Deze stijl van gin kenmerkt zich door een zeer evenwichtige balans van de gebruikte botanicals. Bij de traditionele London Dry Gin is jeneverbes altijd prominent aanwezig en bij veel van de nieuwe small batch gins is vaak een wat obscuurder ingrediënt prominent aanwezig. Loopuyt maakt gebruik van twaalf botanicals die alle apart worden gedistilleerd om vervolgens te worden geassembleerd tot een gin van grote kwaliteit. Die botanicals zijn jeneverbes, lavendel, sinaasappel, verse grapefruitschil, kinabast, nootmuskaat, verse framboos, kardemom, incabessen, moerbeibessen, gojibessen en koriander. Loopuyt wordt in Schiedam gedistilleerd door Master Distiller Jaco van der Leun.

  • Osmoz - Classic Gin - gin

    • 0.70 liter
    • 43.00 %

    Osmoz is een lekker stevige gin die wordt gedistilleerd door het cognachuis Château Montifaud. Eigenaar Laurent Vallet bedacht het recept, een klassieke, krachtige gin met een hoofdrol voor jeneverbes. De overige botanicals zijn koriander, lindebloesem, appel, zoethout, abrikoos, amandelen, saffraan, sinaasappel, bittere sinaasappel en citroen. Extra bijzonder is dat deze gin niet uit graan, maar uit druiven wordt gedistilleerd.

  • Roku - Japanese Craft Gin - gin

    • 0.70 liter
    • 43.00 %

    Roku is Japans voor het getal 6. Aanleiding voor de naam is het gebruik van zes specifiek Japanse botanicals. De gin is ook nog eens in een zeskantige fles gebotteld. De zes Japanse botanicals zijn: Sakurabloem en Sakurablad van de lenteoogst, Sencha- en Gyokuro thee uit de zomer, Sansho peper uit de herfst en schil van in de winter geoogste Yuzu. Daarnaast gaan ook nog de volgende, traditionelere ingrediënten in de kruidenmix: jeneverbes, koriander, angelicawortel, angelicazaad, kardemom, kaneel, bittere sinaasappel- en citroenschil. Roku gin wordt geproduceerd door Suntory.

  • Tanqueray - London Dry Gin - gin

    • 1.00 liter
    • 43.10 %

    Charles Tanqueray was in 1830 de uitvinder van deze gin. Hij wordt 4 keer gedistilleerd en er wordt gebruik gemaakt van slechts 4 ingrediënten: jeneverbes, korianderzaad, engelwortel en zoethoutwortel. De productie vindt sinds 1999 plaats in de Cameron Bridge distilleerderij in Fife (Schotland). Tanqueray was de favoriete gin van Frank Sinatra. De fles is geïnspireerd op de vorm van een cocktailshaker.

  • Tanqueray - No. Ten - gin

    • 0.70 liter
    • 47.30 %

    No. Ten kun je wel een millenniumgin noemen, hij werd namelijk geïntroduceerd in 2000. Hij heeft zijn naam te danken aan Tiny Ten, de ketel waarmee de eerste distillatieronde van deze gin wordt gedaan. Wat hem bovendien onderscheidt van de standaard Tanqueray zijn de gebruikte botanicals. Naast de vier standaardingrediënten (jeneverbes, korianderzaad, engelwortel en zoethoutwortel) wordt er gebruik gemaakt van kamillebloem, verse grapefruit, sinaasappel en limoen. Bovendien wordt er minder jeneverbes gebruikt.

  • Three Corners Dry Gin - Van Wees - gin

    • 0.50 liter
    • 42.00 %

    Three Corners is een klassieke gedistilleerde dry gin. Volgens Master Distiller Fenny van Wees betekent dit dat alle botanicals worden meegedistilleerd met het graandistillaat. Er wordt dus geen gearomatiseerde alcohol toegevoegd. Voor het graandistillaat wordt gebruik gemaakt van tarwe, mais en gerst. De botanicals zijn de klassieke ingrediënten jeneverbes, citroen, koriander, angelica en een aantal geheime kruiden. De naam is afkomstig van de plek waar A. van Wees distilleerderij de Ooievaar is gevestigd: de Driehoekstraat in hartje Amsterdam.

  • Zuidam - Dutch Courage - Aged Gin 88 - gin

    • 0.70 liter
    • 44.00 %

    Zuidam’s Aged Gin is in de basis hetzelfde distillaat als de Dutch Courage Dry Gin waar gebruikt wordt gemaakt van vers citrus fruit en gedistilleerd in kleine batches. Waar deze voor de botteling slechts een rustperiode van drie maanden doormaakt, wordt de Aged Gin negen maanden op 200 litervaten van Amerikaans eikenhout gerijpt. De gin wint hierdoor aan kracht en diepgang, zonder zijn verfijning te verliezen. De vaten geven een verleidelijk laagje van vanille en kruiden aan de gin. Maar de gin blijft nog steeds fris en fruitig van smaak. Het resultaat is absoluut verrassend.

  • Zuidam - Dutch Courage Dry Gin - gin

    • 1.00 liter
    • 44.50 %

    Voor Zuidam gin worden alle ingrediënten apart gedistilleerd. Dit leidt tot 14 distillatierondes, 5 voor de basis-spirit (graan) en 9 voor de planten (Italiaanse jeneverbes en iriswortel, Marokkaanse koriander, engelwortel, Spaanse sinaasappel en citroen, hele vanillebonen uit Madagascar, Indiase zoethoutwortel en kardemombonen uit Sri Lanka). Vervolgens wordt de gin geblendt  en 3 maanden gerijpt.

    Zuidam Dutch Courage Dry Gin is bekroont met een Gouden Medaille tijdens de International Spirits Challenge 2012.

    Zuidam Dutch Courage Dry Gin is eerder bekroond met: 

    Master & ‘Best in Class”, 

    Drinks Business Magazine. (2009) 

    “Best White Spirit of the year” door Paul Pacult’s Spirits Journal. (2004) 

    Gold Medal, BTI competitie in Chicago (2004) 

    “Classic, highest recommendation” (96-100 points) door Wine Enthusiast. (2004)

     Gold medal & “Best of Show” Los Angeles International Wine and Spirits Competition. (2004)

Ga naar pagina:
| 1 |