• leveringskosten Verzend Kosten
  • voorwaarden Onze voorwaarden
WINKELMAND 0 art. - €0,00

Recent toegevoegd

x
Subtotaal: € 0,00
  • Goed verpakt

    Alle spullen worden zeer goed en persoonlijk door ons verpakt.

  • 24 uur

    Na betaling wordt de bestelling direct verzonden en binnen  24 uur in huis.

  • Service

    Zeer kundige mensen beschikbaar voor vragen en advies tijdens kantooruren.

x
Nieuwe aanwinst
  • Zuidam Rogge Genever NIEUW

    Zuidam Rogge Genever - jenever

    • 1.00 liter
    • 35.00 %

    Zuidam Distillers is in 1975 opgericht door Fred van Zuidam. Toen nog onder de naam Baarle International. Hiervoor werkte Fred van Zuidam bij De Kuyper in Schiedam, waar hij zorg droeg voor de inkopen, productie en recepten. Na ongeveer twintig jaar voor De Kuyper te hebben gewerkt, werd het voor Fred tijd om voor zichzelf te beginnen. In 1975 kocht hij een stukje grond in Baarle Nassau en bouwde hij er zijn distilleerderijtje. Met tweedehands ketels, een afvullijntje en wat tanks wilde hij de beste kwaliteitslikeuren van Nederland maken. Inmiddels is Zuidam Distillers uitgegroeid tot een ambachtelijk bedrijf van formaat met internationale allure. Zuidam Distillers is één van de laatste zelfstandige distilleerderijen van Nederland die al haar distillaten en extracten nog op ambachtelijk wijze binnen het eigen familiebedrijf maakt en verwerkt. Op basis van zuiver natuurlijke grondstoffen creëren wij een breed palet aan liqueuren, genevers, gin en whisky. Vanzelfsprekend worden er geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen gebruikt.

  • Zuidam Korenwijn -5 jaar gelagerd NIEUW

    Zuidam Korenwijn -5 jaar gelagerd - jenever

    • 1.00 liter
    • 38.00 %

    Zuidam Distillers is in 1975 opgericht door Fred van Zuidam. Toen nog onder de naam Baarle International. Hiervoor werkte Fred van Zuidam bij De Kuyper in Schiedam, waar hij zorg droeg voor de inkopen, productie en recepten. Na ongeveer twintig jaar voor De Kuyper te hebben gewerkt, werd het voor Fred tijd om voor zichzelf te beginnen. 

    Distillatie, De moutwijn wordt drie keer gedistilleerd in handgemaakte koperen pot stills voor de Zuidam genevers. Voor de Zudam Korenwijn genevers wordt de moutwijn vier keer gedistilleerd. De kleine ketels hebben een bijzonder groot koper oppervlak. Het extra kopercontact helpt om ongewenste smaken en geuren te elimineren en stimuleert bovendien de vorming van complexe en fruitige esters. Op deze wijze produceren de kleine ketels een bijzonder delicate en fruitige new spirit (ongelagerde moutwijn). Een gedeelte van de moutwijn distilleren we nog een keer met een geheim recept van ingredienten (met o.a jeneverbes, zouthout wortel en anijs zaad). Hierna wordt alles bij elkaar gevoegd voordat we het in vaten stoppen.

    Lagering, Na de zorgvuldige distillatie wordt de Zuidam Genever gelagerd in kleine vaten. Van de Zuidam Genevers bestaan verschillende expressies en wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten vaten. We gebruiken nieuw Amerikaans eiken maar ook vaten die gebuikt zijn voor Bourbon of Oloroso sherry.


  • Zuidam Korenwijn - 1 jaar gelagerd NIEUW

    Zuidam Korenwijn - 1 jaar gelagerd - jenever

    • 1.00 liter
    • 38.00 %

    Zuidam Distillers is in 1975 opgericht door Fred van Zuidam. Toen nog onder de naam Baarle International. Hiervoor werkte Fred van Zuidam bij De Kuyper in Schiedam, waar hij zorg droeg voor de inkopen, productie en recepten. 

    Zuidam Genever wordt met de hand gemaakt in de ambachtelijke distilleerderij van de familie van Zuidam. Meer dan 50 jaar ervaring in het distilleren van exclusieve dranken en een constante zoektocht naar perfectie heeft geleid tot de geboorte van deze uitzonderlijke lijn van Zuidam Genevers.

    Windmolens malen de mais, rogge en gemoute gerst waar Zuidam de genevers van distilleerd. Door windmolens te gebruiken voor het malen van het graan helpt de distilleerderij de eeuwen oude traditie van de wereld beroemde Nederlandsche windmolens in stand te houden. Nederlandsche distilleerderijen hebben tot in het recente verleden gebruik gemaakt van windmolens om het graan te malen. Zuidam Distillers heeft deze traditie weer een nieuw leven in geblazen.

  • Zuidam oude Genever - 1 jaar gelagerd NIEUW

    Zuidam oude Genever - 1 jaar gelagerd - jenever

    • 1.00 liter
    • 38.00 %

    Zuidam Distillers is in 1975 opgericht door Fred van Zuidam. Toen nog onder de naam Baarle International. Hiervoor werkte Fred van Zuidam bij De Kuyper in Schiedam, waar hij zorg droeg voor de inkopen, productie en recepten. 

    Mashing, Of in goed Nederlands het Maischen is het mengen van de gemoute gerst (mout), rogge en mais met warm water. Het warme water zorgt ervoor dat de enzymen die van nature in de mout zitten het zetmeel in het graan omzet in suiker. Dit proces duurt ongeveer 8 uur per batch. Het beslag wordt afgekoeld naar 20° Celsius en daarna overgepompt naar de fermetatietank.

    Fermentatie, De fermentatie gebeurt in kleine batches op een lage temperatuur. Dit draagt bij aan het fruitige karakter van de Zuidam Genevers. De fermentatie van de moutwijn duurt minimaal vijf dagen. Dit duurt langer dan gebruikelijk is, maar is belangrijk bij het vormen de delicate smaken.


  • Zuidam Jonge genever NIEUW

    Zuidam Jonge genever - jenever

    • 1.00 liter
    • 35.00 %

    Zuidam Distillers is in 1975 opgericht door Fred van Zuidam. Toen nog onder de naam Baarle International. Hiervoor werkte Fred van Zuidam bij De Kuyper in Schiedam, waar hij zorg droeg voor de inkopen, productie en recepten. Na ongeveer twintig jaar voor De Kuyper te hebben gewerkt, werd het voor Fred tijd om voor zichzelf te beginnen. In 1975 kocht hij een stukje grond in Baarle Nassau en bouwde hij er zijn distilleerderijtje. Met tweedehands ketels, een afvullijntje en wat tanks wilde hij de beste kwaliteitslikeuren van Nederland maken. Inmiddels is Zuidam Distillers uitgegroeid tot een ambachtelijk bedrijf van formaat met internationale allure. Zuidam Distillers is één van de laatste zelfstandige distilleerderijen van Nederland die al haar distillaten en extracten nog op ambachtelijk wijze binnen het eigen familiebedrijf maakt en verwerkt. Op basis van zuiver natuurlijke grondstoffen creëren wij een breed palet aan liqueuren, genevers, gin en whisky. Vanzelfsprekend worden er geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen gebruikt.

  • Château Montifaud - L50 - Héritage Louis Vallet NIEUW

    Château Montifaud - L50 - Héritage Louis Vallet - cognac

    • 0.70 liter
    • 40.00 %

    Deze fantastische oude cognac is vernoemd naar de vierde genaratie van de familie Vallet. Louis stond aan de basis van deze cognac, hij bestaat namelijk uit cognacs die in de jaren 1947 tot 1955 werden gedistilleerd. Na de eerste rijping op roux vaten van Frans eikenhout volgde een jarenlange rijping op oude vaten.

    € 159,95
  • Crystal Head Vodka NIEUW

    Crystal Head Vodka - wodka

    • 0.70 liter
    • 40.00 %

    De regenboog is het symbool geworden voor diversiteit en identiteit. Om dat te vieren ontwikkelde Crystal Head Vodka deze limited edition. De Pride Bottle will laten zien wat een vitale rol kleur in ons leven op vele gebieden speelt.

  • Château du Breuil - 12 Ans d'Age – Pays d'Auge NIEUW

    Château du Breuil - 12 Ans d'Age – Pays d'Auge - calvados

    • 0.70 liter
    • 41.00 %

    Zijdezacht en met een fantastisch evenwicht tussen fruitigheid en houttonen, zo kun je deze calvados het beste omschrijven. De keldermeesters van het château maken een zorgvuldige assemblage van verschillende appelsoorten. Het geblende distillaat rijpt vervolgens minstens twaalf jaar op eikenhouten vaten.

    Kleur: donker goud. Neus: aroma’s van frisse en rijpe appels, vanille, amandel, droogbloemen en kokos. Smaak: tonen van appels, gedroogd fruit, toffee, citroenschilletjes, vanille en kruidig eikenhout. De afdronk is verfijnd, zacht en complex.

  • Wagging Finger - Jonge Genever NIEUW

    Wagging Finger - Jonge Genever - jenever

    • 0.70 liter
    • 38.00 %

    Wagging Finger bracht eerder drie oude genevers uit. Nu is het de beurt aan de eerste jonge genever. Wellicht het meest onderschatte (en in elk geval misbruikte) distillaat uit ons erfgoed. Vandaar dus, want Wagging Finger staat voor “rejuvenating our heritage”. Deze jonge genever bevat 12.5% uit gerst en rogge gestookte moutwijn. Zo dat al gebruik wordt, is dit percentage uitzonderlijk hoog. Daarnaast is een rijk gevulde gebeide genever gebruikt. Deze werd gestookt met als kruiderij o.a. jeneverbes, kalmoes, engelwortel en duindoornbes. Het resultaat is een heerlijk volle en kruidige borrel met een licht fris zuurtje van de duindoornbes. Licht strogeel van kleur en boordevol smaak en karakter. Met 38% is het alcoholpercentage ook hoger dan gebruikelijk.

  •  Domaine Tariquet - Le Légendaire - Hors d'Age NIEUW

    Domaine Tariquet - Le Légendaire - Hors d'Age - armagnac

    • 0.70 liter
    • 42.00 %

    Le Légendaire is samengesteld door de Franse sommelier en kuiper Francis Miquel. Hij maakte een assemblage van dertien tot vijftien jaar oude armagnacs. De distillaten waren gestookt uit drie druivensoorten: 40% folle blanche, 30% baco en 30% ugni-blanc. Het leverde een prachtige Bas-Armagnac op, intens, fruitig en complex.

  • Domaine Tariquet - 15 Ans - Folle Blanche NIEUW

    Domaine Tariquet - 15 Ans - Folle Blanche - armagnac

    • 0.70 liter
    • 47.20 %

    15 Ans is de oudste in een serie van drie. Deze armagnacs worden volledig gestookt uit folle blanche, gebotteld op vatsterkte en niet bijgekleurd. Het levert prachtige karakteristieke Bas -Armagnacs af die door hun hogere sterktes nog extra imponeren. Deze vijftien jaar oude laat zien welke complexiteit folle blanche bij langdurige rijping kan bereiken.

  • Domaine Tariquet - 12 Ans - Folle Blanche NIEUW

    Domaine Tariquet - 12 Ans - Folle Blanche - armagnac

    • 0.70 liter
    • 48.20 %

    Tariquet bottelt een speciale serie van drie armagnacs die volledig uit folle blanche zijn gedistilleerd. Daarbij worden ze ook nog op vatsterkte gebotteld. Folle blanche is de druif die de mooiste distillaten geeft. Helaas zijn de opbrengsten laag en is de soort gevoelig voor ziektes. In deze twaalf jaar oude komt met name de rijkheid en frisheid van het fruit naar voren. Een geweldige Bas-Armagnac.

  • Domaine Tariquet - 8 Ans - Folle Blanche NIEUW

    Domaine Tariquet - 8 Ans - Folle Blanche - armagnac

    • 0.70 liter
    • 50.50 %

    Deze acht jaar oude Bas-Armagnac wordt gestookt uit 100% folle blanche. Bovendien wordt hij op vatsterkte (brut de fût) gebotteld. Folle blanche is een lastige druif (gevoelig voor ziekten en relatief lage opbrengsten), maar levert wel het distillaat met de hoogste kwaliteit. In deze prachtige armagnac komt dat karakter geweldig tot uiting.

  • Domaine Tariquet - XO NIEUW

    Domaine Tariquet - XO - armagnac

    • 0.70 liter
    • 40.00 %

    Voor de XO gebruikt Tariquet alleen armagnacs die ten minste vijftien jaar zijn gerijpt. De gebruikte druiven soorten zijn ugni-blanc en baco. Ze worden al voor de spirit op fust gaat in de verhouding 60%/40% gemengd. Dit is een prachtig verfijnde Bas-Armagnac.

  • Domaine Tariquet - VSOP - Carrément NIEUW

    Domaine Tariquet - VSOP - Carrément - armagnac

    • 0.70 liter
    • 40.00 %

    De VSOP van Domaine Tariquet wordt gestookt uit twee druivensoorten: ugni-blanc (60%) en baco (40%). De jongste spirit die gebruikt wordt, heeft tenminste zeven jaar gerijpt. Deze armagnac wordt in een schitterende vierkante fles gebotteld.

  • Becherovka NIEUW

    Becherovka - likeur

    • 1.00 liter
    • 38.00 %

    Kleur: strogeel. Neus: aroma’s van kaneel, anijs, kruidnagel, gember,munt en piment. Smaak: eerst tamelijk zoet, maar al snel steeds bitterder met tonen van kaneel, kruidnagel, bittere kruiden, engelwortel, zoethout en cichorei.

Ga naar pagina:
| 1 | 2 | »