• leveringskosten Verzend Kosten
  • voorwaarden Onze voorwaarden
WINKELMAND 0 art. - €0,00

Recent toegevoegd

x
Subtotaal: € 0,00
  • Goed verpakt

    Alle spullen worden zeer goed en persoonlijk door ons verpakt.

  • 24 uur

    Na betaling wordt de bestelling direct verzonden en binnen  24 uur in huis.

  • Service

    Zeer kundige mensen beschikbaar voor vragen en advies tijdens kantooruren.

x
Highlands
40 - 60 euro
  • Ardmore - 12 Years Old - Port Wood Finish

    • 0.70 liter
    • 46.00 %
    • 12 yrs

    Ardmore heeft zijn portfolio uitgebreid met deze twaalf jaar oude portfinish. De whisky kreeg zijn eerste rijping op de gebruikelijke bourbonvaten en werd voor de finish overgestoken op portvaten. Er werd gebruik gemaakt van zgn. half port pipes. De whisky kent een heerlijk samenspel tussen de rokerige spirit en de rijke fruitigheid die de finish toevoegde. Opvallend is dat deze expressie een leeftijdsaanduiding heeft, in tegenstelling tot andere Ardmore-bottelingen.

  • Ballechin - 10 Years Old

    • 0.70 liter
    • 46.00 %
    • 10 yrs

    Na acht edities in The Discovery Series is het nu tijd voor de eerste reguliere Ballechin. Gebotteld op een leeftijd van tien jaar kreeg hij zijn rijping op hoofdzakelijk bourbonvaten met toevoeging van een klein deel Olorosovaten. De spirit werd geturfd tot een fenolgehalte van rond de 50ppm. De whisky is un-chill filtered en uncoloured gebotteld op een sterkte van 46%.

  • Ben Nevis - Coire Leis - Highland Single Malt

    • 0.70 liter
    • 46.00 %
    • 0 yrs

    Eindelijk is er weer een officiële botteling van Ben Nevis beschikbaar. Coire Leis is genoemd naar een van de belangrijkste waterbronnen van de distilleerderij. Deze bron is gelegen op de Ben Nevis zelf. Over leeftijd en opvoeding van de whisky is officieel niets bekend gemaakt, maar volgens welingelichte bronnen is hij tussen de acht en tien jaar oud en rijpt hij volledig op first-fill bourbonvaten. De whisky is zonder koude filtering en met zijn natuurlijke kleur gebotteld.

  • Blair Athol 2011 - Signatory Un-Chillfiltered Collection

    • 0.70 liter
    • 46.00 %
    • 11 yrs

    Het is altijd leuk als er weer eens een botteling van deze fijne Highlander tevoorschijn komt. Signatory bottelde deze elf jaar oude in zijn onvolprezen serie The Un-Chillfiltered Collection. Na distillatie op 30 september 2011 rijpte de whisky op dechar/rechar hogsheads. Botteling volgde in januari 2023 en hiervoor werden vier vaten geselecteerd: nrs. 306899, 306905, 306911 en 306913.

  • Clynelish - 14 Years Old

    • 0.70 liter
    • 46.00 %
    • 14 yrs

    De Clynelish distilleerderij bevindt zich in het noorden van Schotland vlakbij de plaats Brora. Rijdend op een zijweg van de A9 ligt Clynelish links en de distilleerderij van Brora aan de rechterkant van de weg. De naam wordt als "Klein Liez" uitgesproken. In 1968 werd er naast de oude Clynelish (Brora) distilleerderij een nieuwe distilleerderij gebouwd. De oude distilleerderij ging zich bezighouden met het stoken van peaty malt, zoals de turfhoudende Islay malts. De bedoeling was dat de oude Clynelish de productie van Caol Ila zou gaan overnemen. De nieuwe distilleerderij zou daarentegen doorgaan met het produceren van de malt, zoals het al jaren bij de oude gewoon was te maken.

  • Dalmore - 12 Years Old

    • 0.70 liter
    • 40.00 %
    • 12 yrs

    Deze twaalf jaar oude Dalmore rijpt eerst negen jaar op bourbonvaten. Vervolgens wordt de ene helft overgestoken op bourbon barrels. De andere helft vervolgt zijn rijping op dertig jaar oude Metusalem oloroso sherryvaten. Vervolgens worden de zorgvuldig door master blender Richard Paterson geselecteerde vaten tot een geheel gesmeed, complex en met de perfecte balans tussen spirit, hout en rijping.

    € 56,95 € 64,95
  • Dalwhinnie - Winter's Gold

    • 0.70 liter
    • 43.00 %
    • 0 yrs

    Een gloednieuwe Dalwhinnie en dat is prima nieuws voor de liefhebbers van deze fijne Highlander. Zoals viel te verwachten is het een NAS whisky, veel opmerkelijker is het advies om hem vanuit de vriezer te drinken. Volgens Donald Colville, Global Malts Ambassador van Diageo, versterkt het de honingtonen en het stroperige mondgevoel. Als de whisky in je glas op temperatuur komt ontwikkelt hij tonen van heide, kruiden en een hint van turf. De whisky’s waaruit Winter’s Gold is samengesteld, zijn gedistilleerd in de koudste wintermaanden (Dalwhinnie geldt als de “koudste distilleerderij” van Schotland), tussen oktober en maart. Deze new make zou een sterker honing- en heidekarakter hebben. De spirit rijpte op first-fill en refill vaten van Amerikaans eiken en vaten van Europees eikenhout. De vatting werd gedaan door master blender Dr. Craig Wilson.

  • Dalwhinnie - 15 Years Old

    • 0.70 liter
    • 43.00 %
    • 15 yrs

    De Dalwhinnie distilleerderij staat vlak aan de A9, tussen Pitlochry en Aviemore. Het is de koudste en hoogst gelegen distilleerderij van Schotland, nl. 326 meter boven de zeespiegel. Dalwhinnie komt uit het Gaelic en betekent "Dail-coinneeamh" ofwel ontmoetingsplaats. Door de centrale ligging was het een rustplaats voor veehandelaren. In 1897 werd de distilleerderij gebouwd onder de naam Strathspey en in 1905 veranderde de naam in Dalwhinnie.

  • Deanston - 12 Years Old

    • 0.70 liter
    • 46.30 %
    • 12 yrs

    De Deanston distilleerderij is gelegen ten noordwesten van de plaats Stirling, voor het plaatsje Doune, aan de rivier de Teith. In het jaar 1500 werd Walter Drummond door de kerk benoemd als "Dean of Dunblain". Als Deken van de plaats Dunblain erfde hij landerijen en boerderijen, die nu bekend zijn als het het plaatsje Deanston. In 1785 werden de gebouwen waar nu de distilleerderij in gevestigd is, gebouwd als een katoenmolen. Na sluiting van deze katoenmolen werd in 1966, na verbouwing, de distilleerderij geopend en de productie gestart. De Deanston malt is een frisse Highland Perthshire Malt met zoetige en fruitige aroma's en fijne houtsmaak. De nieuwe 12 Deanston 12 years old whisky is un-chill-filtered, heeft een natuurlijke kleur en heeft een sterkte van 46,3%. en blijft trouw aan de overtuiging van de Deanston distilleerderij - niets toegevoegd, hard werken en vastberadenheid . “We put everything we are into everything we make” is hun lijfspreuk.

  • Deanston - 10 Years Old - Bordeaux Red Wine Cask Finish

    • 0.70 liter
    • 46.30 %
    • 10 yrs

    Deze tien jaar oude Deanston werd in 2018 voor het eerst gebotteld voor travel retail. Niet duidelijk is of dit dezelfde versie is, of een botteling van latere datum. De rijping vond in elk geval op dezelfde manier plaats. Na de eerste rijping op bourbon hogsheads volgde een finish op rode wijnvaten uit de befaamde Bordeaux-streek. Het geeft de whisky een heerlijke fruitigheid, zonder dat hij te zoet wordt. Hij is gebotteld op een sterkte van 46.3%, niet koud gefilterd en met zijn natuurlijke kleur.

  • Glen Garioch - 12 Years Old

    • 0.70 liter
    • 48.00 %
    • 12 yrs

    Glen Garioch 12 Years Old werd in 2010 bij de presentatie van de nieuwe uitmonstering geïntroduceerd. Niet alleen het uiterlijk van de verpakking veranderde, ook het alcoholpercentage van alle standaardwhisky’s werd opgeschroefd tot 48%. Het hogere alcoholpercentage geeft hem lekker veel pit. De whisky rijpte op een combinatie van bourbon- en sherryvaten. Deze 12 Years Old werd op de World Whisky Awards 2012 gekozen als Best Highland 12 Years and under.

  • Glencadam 2012 - Amarone Wine Cask - Innocent Dram - Malts of Scotland

    • 0.70 liter
    • 47.50 %
    • 10 yrs

    Voor de fans van fruitbommen is dit een absolute aanrader. De finish op Amarone Wine Cask # MoS 22041 zorgde voor een overvloed aan tonen van rood fruit. De grassige en bloemige accenten geven hem frisheid en balans. Er zijn 563 flessen gebotteld op een high strength van 47.5%.

  • GlenDronach - 12 Years Old - Original

    • 0.70 liter
    • 43.00 %
    • 12 yrs

    De Glendronach distilleerderij is gebouwd op de oever van de Dronach Burn in de vallei van Forque wat ligt tussen Aucharnie en Inverurie, rijdend van Aberdeen, oostelijk van het plaatsje Huntley, net even buiten de Speyside. De naam Glendronach betekent "vallei van de Dronach", daar de distilleerderij de naam heeft gekregen van het langsstromende riviertje de Dronach. De Glendronach distilleerderij werd gebouwd in 1826 door James Allerdes, een zoon van een rijke grondbezitter aldaar. Door verwaarlozing en slecht beleid ging het snel bergafwaarts met de distilleerderij, die in 1837 zelfs totaal afbrandde. Na herbouw van de distilleerderij door Walter Scot en na vele doorverkopen, werd het bedrijf in 1960 verkocht aan Teacher's en in 1976 aan Allied Breweries. De distilleerderij werd in 1995 in de mottenballen gelegd. Na de heropening in 2002 werd de complete range van 12, 15 en 18 jaar oud in 2009 opnieuw geïntroduceerd. Deze twaalf jaar oude heeft gerijpt op een combinatie van Oloroso en pedro Ximenez vaten. 

  • Glenglassaugh - 12 Years Old

    • 0.70 liter
    • 45.00 %
    • 12 yrs

    12 Years Old is de nieuwe standaardbotteling van Glenglassaugh. Master blender Rachel Berry maakte een selectie van bourbon-, sherry- en rode wijnvaten om deze whisky samen te stellen. Het geeft een fraai beeld van het karakter van Glenglassaugh. Een echte coastal malt, levendig en zoetig met veel tonen van tropisch fruit. De whisky wordt gebotteld op een sterkte van 45%.

  • Glenglassaugh - Portsoy

    • 0.70 liter
    • 49.10 %
    • 0 yrs

    Portsoy is de nieuwe geturfde variant van Glenglassaugh. Hij is genoemd naar het naastgelegen havenstadje. Het is een heerlijke dram, vol en rokerig met veel zoet fruit en nadrukkelijke invloeden van de kust. De whisky rijpt op een combinatie van bourbon-, sherry- en portvaten. Hij wordt gebotteld op een high strength van 49.1%.

  • Glenglassaugh - Sandend

    • 0.70 liter
    • 50.50 %
    • 0 yrs

    De distilleerderij is gelegen aan Sandend Bay en dat vormde de inspiratie voor deze nieuwe expressie. De whisky rijpt op een combinatie van bourbon- en sherryvaten. Hieronder zijn ook manzanillavaten en met name die zorgen ervoor dat het coastal karakter van de spirit goed naar voren komt. Dit wordt nog eens versterkt door de high strength van 50.5%. Een zeer karaktervolle dram met een prachtig evenwicht tussen zoete fruitgheid en coastal invloeden.

Ga naar pagina:
| 1 | 2 | »