• leveringskosten Verzend Kosten
  • voorwaarden Onze voorwaarden
WINKELMAND 0 art. - €0,00

Recent toegevoegd

x
Subtotaal: € 0,00
  • Goed verpakt

    Alle spullen worden zeer goed en persoonlijk door ons verpakt.

  • 24 uur

    Na betaling wordt de bestelling direct verzonden en binnen  24 uur in huis.

  • Service

    Zeer kundige mensen beschikbaar voor vragen en advies tijdens kantooruren.

x
Japan
  • Akashi - Meïsei - Blended Whisky

    • 0.50 liter
    • 40.00 %
    • 0 yrs

    Whisky’s van de White Oak distilleerderij zijn slechts sporadisch in Europa verkrijgbaar. Het is dus goed dat deze Akashi, oorspronkelijk exclusief voor Frankrijk gebotteld, nu algemeen verkrijgbaar is. Meïsei betekent zoiets als roem en deze botteling zou daar zomaar voor kunnen zorgen. Gerijpt op vaten van Amerikaans eikenhout geeft Meïsei een prachtig voorbeeld van de kwaliteit van Japanse blended whisky. Fruit, kruiden, zoetheid, drogende accenten van eikenhout, Meïsei biedt een geweldig uitgebalanceerde staalkaart aan smaken.

  • Fujimi - 7 Virtues for a Samurai - Blended Whisky

    • 0.70 liter
    • 40.00 %
    • 3 yrs

    De Fujimi 7 Virtues for a Samurai is een Japanse blended whisky, gerijpt in zwaar getoaste barrels van Amerikaans eikenhout. De naam van de whisky betekent letterlijk onsterfelijk en de naam 7 Virtues for a Samurai refereert aan de zeven deugden van de Samurai, de gedragscode die ook wel Bushido genoemd wordt. De whisky is geblend met 70% malt- 30% maiswhisky. Alle gebruikte whisky's zijn afkomstig van distilleerderijen op het eiland Honshu. De blend is gebotteld op 40%.

  • Hakushu - 12 Years Old

    • 0.70 liter
    • 43.00 %
    • 12 yrs

    De whisky’s uit Japan hebben de laatste jaren grote indruk gemaakt. Zij wonnen bij diverse proeverijen prijzen en kregen goede recenties. De distilleerderijen in Japan ruilen, in tegenstelling tot andere distilleerderijen in de wereld, geen whisky. Dus moeten zij de smaken voor hun whisky’s zelf creëren. Suntory limited werd in 1963 opgericht door Keizo Saji, zoon van Shinjiro Torii, wiens familie sinds 1899 slijterijen en importzaken bezat. In 1920 werd er bij Osaka een stuk grond gekocht en bouwde men de eerste whiskydistilleerderij van Japan. In 1929 werd door Torii’s Koptobukiya distilleerderij de eerste echte Japanse whisky met de naam Shirofada gelanceerd. Keizo Saji veranderde na zijn aantrede direct de naam van de Koptobukiya distilleerderij in Suntory. In 1973 kocht hij nog twee distilleerderijen Gotemba en Hakushu. Hakusha is een der grootste malt distilleerderijen ter wereld. Japanse whisky’s zijn beslist geen lichte whisky’s. De Japanse single malts zijn ook niet moutig, er zitten geen graantonen in. Nergens is de wort zo helder als in Japan. Het aantal giststammen is groot, soms zijn er per distilleerderij unieke stammen, wat tot de specifieke smaken leidt. De opbouw van complexe en aromatische tonen komt door de lange gistingstijd, die er ook voor zorgd dat de graantonen verwijdert worden.

    € 224,95
  • Hibiki - 21 Years Old

    • 0.70 liter
    • 43.00 %
    • 21 yrs

    Hibiki is misschien wel het summum van Japanse blended whisky. En de 21 jaar oude neemt daar wel een bijzondere plaats in. Het was de oudste tamelijk regulier verkrijgbare. Een prachtige creatie van een veelheid aan graan- en malt whisky’s. Hij kwam voor het eerst op de markt aan het begin van deze eeuw. Deze botteling is echter van later datum.

    € 889,95
  • Hibiki - Japanese Harmony

    • 0.70 liter
    • 43.00 %
    • 0 yrs

    Harmony is een NAS blended whisky van Suntory. Hij werd samengesteld uit malt whisky’s van Yamazaki en Hakushu, de grain whisky kwam uit de Chita distilleerderij. Voor de rijping werd een selectie gemaakt uit vijf vattypen. Hieronder waren vaten van Amerikaans eikenhout, sherryvaten en vaten van mizunara eiken. De blend werd gemaakt door Suntory’s Master Blender Shingo Torii. Harmony is een elegante blend met fruit en honing en fijne accenten van kruiden en eikenhout en laat zich zich kenmerken als licht, toegankelijk met noten van sinaasappelschil en witte chocolade.

    € 104,95
  • Miyagikyo - 10 Years Old

    • 0.70 liter
    • 45.00 %
    • 10 yrs

    Nikka’s tweede malt distilleerderij ligt tussen de bergen aan de weg naar de kersenboomgaarden, bergtempels en hete bronnen van Tone in de provincie Myagi, ten noordoosten van Tokyo. De grote gebouwen liggen verspreid langs de rivierbedding en van elkaar gescheiden door miniplantages met pijnbomen en omgeven door de rivieren Nikkawa en Hirose. Masataka Taketsura koos deze plek na drie jaar zoeken voor een ideale plek voor een tweede distilleerderij. Hij was ervan overtuigd dat de vochtigheidsgraad hier zeer belangrijk was voor een goed rijpingsproces van de whisky. Masataka Taketsura, een afstammeling van een voorname sake brouwerij familie uit Hiroshima ging in 1918 naar Glasgow om op de universiteit het distillatieproces en het maken van whisky te bestuderen. Hij liep destijds stage bij de Longmorn en Hazelburn distilleerderijen. In 1920 keerde hij met zijn Schotse echtgenote weer terug naar Japan.

    € 299,95
  • Miyagikyo - 12 Years Old

    • 0.70 liter
    • 45.00 %
    • 12 yrs

    De twaalf jaar oude van Nikka’s tweede distilleerderij is een prachtig voorbeeld van de kwaliteit die bij Miyagikyo wordt geproduceerd. De whisky is uitstekend in balans en biedt een rijk scala aan geuren en smaken, waarbij duidelijk opvalt dat een deel van de spirit op sherryvaten heeft gerijpt. Heerlijk vol met rijke tonen van fruit en kruiden en een hint van turfrook zijn de kenmerken van deze 12 Years Old. De whisky won de afgelopen jaren diverse medailles, waaronder drie maal goud in de laatste vijf edities van de International Spirits Challenge.

    € 349,95
  • Nikka - Coffey Grain

    • 0.70 liter
    • 43.00 %
    • 0 yrs

    Nikka heeft twee Coffey stills in gebruik die beide in de Miyagikyo distilleerderij staan. De benaming Coffey is afkomstig van de uitvinder Aeneas Coffey. Deze stills werden in 1963 uit Schotland geïmporteerd en zijn in staat om meer smaak en diepte aan het distillaat te geven dan de moderne column stills. De whisky werd hoofdzakelijk uit mais gedistilleerd en resulteerde in een heerlijk levendige en fruitige dram.

  • Nikka - Taketsuru - Pure Malt

    • 0.70 liter
    • 43.00 %
    • 0 yrs

    In 2014 introduceerde Nikka deze toevoeging aan het assortiment blended malts onder de naam Taketsuru. Hij heeft geen leeftijdsaanduiding, maar de gebruikte whisky’s van Yoichi en Miyagikyo rijpten gemiddeld zo’n tien jaar op diverse soorten vaten. Bij de samenstelling werd een hoog percentage Miyagikyo gebruikt, het geeft de whisky zijn zeer fruitige karakter. Aangevuld door een aanzienlijk aandeel van sherryvaten, ontstond een zeer volwassen en heerlijk fruitige dram. De naam Taketsuru verwijst naar de oprichter van Nikka, Masataka Taketsuru.

  • Nikka - Whisky From The Barrel - Blended Whisky

    • 0.50 liter
    • 51.40 %
    • 0 yrs

    In 1934 richtte Masataka Taketsuru de Dainipponkaju Co Ltd. (Great Japan Juice Co Ltd.) op. In 1952 werd de naam veranderd in Nikka, een afkorting van de originele Japanse naam. Nikka liet toen ook een distilleerderij bouwen op Hokkaido, het meest noordelijk gelegen eiland van Japan. Men noemde de distilleerderij Yoichi Distillery - ook wel de Hokkaido Distillery genoemd. Voor deze Nikka whisky from the barrel gebruikt men gerijpte malt whisky en grain whisky, waarvan het graan uit Miyagikyo en mout uit Yoichi Distillery afkomstig zijn. Deze worden gemengd en vervolgens opnieuw in een first-fill bourbon fust gedaan om een rijke harmonie en eenheid van de duidelijk verschillende whisky’s te verkrijgen. Bijna altijd gebotteld op 51,4% alcohol heeft deze whisky een onderscheidend en persoonlijk kenmerk van degelijkheid, diepte van smaak, rijk aroma en is een perfecte balans van de Japanse whisky stijlen.

  • Nikka - Coffey Malt

    • 0.70 liter
    • 45.00 %
    • 0 yrs

    Dit is een zeer opmerkelijk experiment dat Nikka in 2013 introduceerde. Normaal gesproken worden column stills alleen gebruikt voor de productie van grain whisky. Nikka besloot echter om een beslag van 100% gemoute gerst in hun Coffey stills te distilleren. Het leidde tot een opmerkelijk rijke whisky met een verleidelijke zachtheid. Een Coffey still is een ouder type column still dat werd uitgevonden door Aeneas Coffey.

  • Nikka - The Nikka Tailored – Blended Whisky

    • 0.70 liter
    • 43.00 %
    • 0 yrs

    Tailored is de opvolger van The Nikka 12. Eigenlijk was hij er al toen in 2019 die voorloper nog gewoon verkrijgbaar was. De aankondiging van de discontinuering van The Nikka 12 volgde pas later. De whisky is samengesteld uit maltwhisky’s van Yoichi en Miyagikyo en grainwhisky uit de Coffey still. Hij bevat meer malt dan grain, maar de exacte verhouding is niet bekend. Het is een heerlijk zachte en ronde whisky met veel fruit, verfijnde zoetheid en een prachtige balans. Een fraai staaltje van de topkwaliteit die Japan kan produceren.

    € 119,95
  • Nikka - Super - Blended Whisky

    • 0.70 liter
    • 43.00 %
    • 0 yrs

    Deze beroemde Japanse blend werd al in 1962 voor het eerst op de markt gebracht. Sindsdien kende Super vele incarnaties. De laatste was Revival, die in een gelimiteerde oplage werd gebotteld. Nu is hij er weer in een standaarduitvoering. Het is een rijke en opvallende complexe whisky met een breed pallet aan geuren en smaken. Kruidige, bloemige en zoete tonen vormen een vormen een prachtig divers geheel.

  • Nikka - The Nikka 12 Years Old - Blended Whisky

    • 0.70 liter
    • 43.00 %
    • 12 yrs

    The Nikka werd in 2014 geïntroduceerd ter gelegenheid van het tachtigjarig bestaan van Nikka. Het asymmetrische fles ontwerp, geïnspireerd op een kimono, wordt gesierd door het door Masatake Taketsuru in 1940 ontworpen embleem. De whisky is een een blend van malt whisky van Yoichi en Miyagikyo en Coffey grain whisky. De malts hebben in de blend de overhand. Dit is echt een typisch voorbeeld waar de grote reputatie van Japanse whisky op is gestoeld. Rijk en complex, zacht en evenwichtig, een schitterende whisky.

    € 139,95
  • Shinobu - The Koshi-No - Mizunara Wood Finish

    • 0.70 liter
    • 43.00 %
    • 0 yrs

    The Koshi-No is een pure (blended) malt whisky die een finish krijgt op mizunara vaten. Mizunara is een Japanse eikensoort die en zeer aromatische invloed op whisky heeft. De gebruikte whisky’s zijn uit diverse distilleerderijen afkomstig (sourced), omdat Shinobu nog niet lang genoeg in productie is. Geheel volgens de nieuwe regels wordt het dan ook geen Japanse whisky genoemd. De whisky is niet koud gefilterd en heeft zijn natuurlijke kleur.

  • Shizuoka - Pot Still “K” - 100% Scottish Barley - First Edition

    • 0.70 liter
    • 55.50 %
    • 0 yrs

    Shizuoka Distillery is gelegen in de dichte bossen nabij de gelijknamige stad, en is één van de meest indrukwekkende distilleerderijen in Japan. Er zijn nu 2 geheel nieuwe whisky’s gebotteld DezeShizuoka Pot Still “K” 100% Scottish Barley First Edition komt dus uitsluitend voort uit de Karuizawa ketel en is volledig gedistilleerd van Schots graan. 45% hiervan was geturfd en 55% niet. Dit heeft een licht geturfde whisky opgeleverd, die is gerijpt in een combinatie van ex-bourbon barrels, ex-bourbon quarter casks, maar ook ex-sherry hogsheads.

    € 234,95
Ga naar pagina:
| 1 | 2 | »