• leveringskosten Verzend Kosten
  • voorwaarden Onze voorwaarden
WINKELMAND 0 art. - €0,00

Recent toegevoegd

x
Subtotaal: € 0,00
  • Goed verpakt

    Alle spullen worden zeer goed en persoonlijk door ons verpakt.

  • 24 uur

    Na betaling wordt de bestelling direct verzonden en binnen  24 uur in huis.

  • Service

    Zeer kundige mensen beschikbaar voor vragen en advies tijdens kantooruren.

x
20 - 40 euro
  • Apostelhoeve - Auxerrois 2022 (wit) 2022

    • 0.75 liter

    Wijndomein de Apostelhoeve bestaat op het moment uit 20 hectare, waar 5 verschillende druivensoorten zijn aangeplant: Müller-Thurgau, Auxerrois, Riesling, Pinot Gris en sinds 2020 ook Viognier. Op het moment leveren deze druivensoorten zes mooie, droge, witte wijnen: de Müller-Thurgau, Auxerrois, Apostelhoeve Cuvée XII, Riesling, Pinot Gris en Pinot Gris Barriques.
    De Auxerrois druif, ook wel Pinot Auxerrois genoemd, is een witte druif. Het is een Frans druivenras en een kruising tussen de Pinot en de Heunisch Weiss. De naam Auxerrois is afkomstig uit het Franse graafschap Auxerre.

  • Apostelhoeve - Riesling 2022 (wit) 2022

    • 0.75 liter

    Nederlands grootste en bekendste wijnbedrijf, prachtig even buiten Maastricht gelegen is de Apostelhoeve van de familie Hulst. Het wijndomein is inmiddels uitgegroeid tot een domein met ruim 8 hectare wijngaarden. Bodem: Op een helling gelegen wijngaarden (20-48%) met een ondergrond van silex (vuursteen). Rijke mergel met daarop een laagje zand en de bovenlaag is zwarte en humusrijke löss. 40% is rijk aan kiezel. Dit zijn zeer belangrijke componenten in de internationaal bekroonde wijnen van de Apostelhoeve. 
    Geselecteerde gist per druif wisselend, soms een combinatie van gisten. Bentonite-klaring van de most, vervolgens zakt het grove troebele materiaal gedurende een nacht (max. 12 graden C). Vergisting op RVS op een gecontroleerde en beheerste temperatuur tussen 13 en 17 graden C.

  • Barón de Ley - Finca Monasterio (rood) 2020

    • 0.75 liter

    Bij Barón de Ley is de doelstelling om wijnen te produceren waarin het specifieke terroir tot uitdrukking kan komen. De meeste wijnbedrijven in Rioja maken namelijk wijn door druiven uit verschillende delen in de regio te 'mengen' waardoor de unieke identiteit van de verschillende percelen in het uiteindelijke product verloren gaat.

    Tegenwoordig behoort Barón de Ley met meer dan 200 hectare wijngaarden tot de succesvolste wijnbedrijven van Spanje. Baron de Ley combineert traditionele met moderne technieken en maakt wijnen die door hun rijping op Amerikaans eikenhout onmiskenbaar Spaans van karakter zijn, maar tegelijkertijd boordevol fruit zitten. Alle wijnen van Barón de Ley hebben het Vegan certificaat.

  • Baron de Ley - Gran Reserva (rood) 2015

    • 0.75 liter

    Bij Barón de Ley is de doelstelling om wijnen te produceren waarin het specifieke terroir tot uitdrukking kan komen. De meeste wijnbedrijven in Rioja maken namelijk wijn door druiven uit verschillende delen in de regio te 'mengen' waardoor de unieke identiteit van de verschillende percelen in het uiteindelijke product verloren gaat. 

    Tegenwoordig behoort Barón de Ley met meer dan 200 hectare wijngaarden tot de succesvolste wijnbedrijven van Spanje. Baron de Ley combineert traditionele met moderne technieken en maakt wijnen die door hun rijping op Amerikaans eikenhout onmiskenbaar Spaans van karakter zijn, maar tegelijkertijd boordevol fruit zitten.

  • Bernardus - Chardonnay (wit) 2020

    • 0.70 liter

    De chardonnay druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit de Salinas Valley in Monterey Bay. Ze worden handmatig geoogst en vervolgens zeer zacht geperst. De vergisting vindt voor 90% van de wijn plaats op vaten van Frans eikenhout, een derde van deze vaten is van nieuw hout. De resterende 10% wordt gefermenteerd op roestvrij stalen tanks.

  • Château Citran - Cru Bourgeois 2000 (rood) 2000

    • 0.75 liter

    Bij Château Citran wordt bijzondere aandacht aan de wijngaard besteed. Een groot renovatie-programma dat al enkele jaren loopt, heeft ervoor gezorgd dat sommige percelen meer zon kregen door de rijen te verleggen. De wijngaard, meer dan 100ha groot, bestaat uit twee grote percelen: één rond het Château en het andere, iets hoger gelegen, omringt het dorp. Ook zijn er grote aanplantingswerken uitgevoerd. 

    Elk perceel krijgt een specifieke behandeling die past bij de omgeving. Sommige worden op traditionele wijze bewerkt: de grond wordt mechanisch bewerkt. Andere worden bedekt met ingezaaide vegetatie om de ruimte tussen de rijen te verbeteren. Uiteindelijk wordt een derde van de wijngaard biologisch verbouwd.

  • Château des Jacques - Moulin-à-Vent NIEUW

    Château des Jacques - Moulin-à-Vent (rood) 2019

    • 0.75 liter

    De druiven worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Vervolgens worden de druiven ontsteeld waarmee Julie Pitoiset voorkomt dat de groene tannines van de steeltjes in de wijn terechtkomen. Château des Jacques was een van de eerste wijnhuizen in de Beaujolais die deze techniek toepaste waardoor de druiven een langere inweking kunnen ondergaan. Net als in de Bourgogne is het terroir van de Beaujolais leidend en worden de wijnen zo natuurlijk mogelijk gevinifieerd.

  • Château Puygueraud NIEUW

    Château Puygueraud (rood) 2018

    • 0.75 liter

    Puygueraud is een bekend château op de rechteroever van de Dordogne, in de zogeheten Francs - Côtes de Bordeaux. Dit wijngebied maakt onderdeel uit van de Bordeaux en is iets ten noordoosten gelegen van het beroemde Saint-Emilion. In vroegere tijden behoorde dit gebied ook tot de appellatie Saint-Emillion. De merlot-druif domineert hier. Het wijndomein, met bijbehorend 15e-eeuws château, werd in 1946 overgenomen door George Thienpont. Sindsdien is Puygueraud uitgegroeid tot een van de meest belangrijke domeinen van het wijngebied in de Bordeaux. Het familiebedrijf heeft vanaf het begin een hoge kwaliteit nagestreefd voor al hun wijnen. De wijnen zijn technisch mooi gemaakt en laten het terroir en kenmerken van de verschillende druiven spreken.

  • Croft - Vintage 2003 (halfje) (port) 2003

    • 0.38 liter

    An opaque core with bright ruby rim. The nose just explodes from the glass: blackberry, bilberry, violets, morning dew and cassis all with superb delineation. The palate is full-bodied, magnificent and regal, with better definition and focus than the millennial port. Blackberry, blueberry, that sense of minerality coming through towards the finish, seamless with unnoticeable alcohol. Great finesse on the finish. this is Croft returning to past glories. Outstanding. (producer's tasting notes)
    2 Flesjes nog beschikbaar

  • De Ladoucette - Pouilly - Fumé AOC NIEUW

    De Ladoucette - Pouilly - Fumé AOC (wit) 2022

    • 0.75 liter

    Sinds het einde van de achttiende eeuw, bezit de Lafond familie de grootste en meest gerenommeerde wijngaarden van Pouilly Fumé. Na een uitdagende periode van de Franse revolutie werden de inspanningen van Comte Lafond voortgezet door zijn achterkleinzoon Baron Patrick de Ladoucette. De locatie van de wijngaarden van de appellation Pouilly Fumé hebben zich ontwikkeld op de heuvels die de Loire vallei domineren rond het dorp Pouilly-sur-Loire. Ze strekken zich uit van het noorden naar het oosten tussen de dorpen van Boisgibault, Le bouchot, Les Berthiers, Les Cassiers, Les Loges en st. Andelain. Een groot deel van de wijngaarden van het domein van Ladoucette liggen aan de zuidkant van de heuvel van st. Andelain.

  • Domaine Brunely - Châteauneuf du Pape - a.c. (rood) 2020

    • 0.75 liter

    Als wijngoed is Domaine de la Brunely, een 100% familiebedrijf, nog niet zo heel oud. Grootvader Rémy Carichon was vooral kweker van planten, waaronder jonge wijnstokken. Zijn kwekerij lag binnen de appellation Vacqueyras, bij het dorpje Sarrians en hij besloot om eind jaren '70, begin jaren '80 ook zelf wat wijngaarden aan te planten en zo de basis voor Domaine de la Brunely als wijnproducent te leggen. Deze wijn is afkomstig van terrassen met grote ronde kiezelstenen in het noordoostelijk deel van de appellation. De druiven worden volledig met de hand geoogst. Er vindt een gedeeltelijke ontsteling plaats en een vergisting bij 24-28 graden celcius en 25-30 dagen schilcontact. Rijping geschiedt in een tijdsbestek van 18-24 maand waarvan 12 maand in barriques (1/3 nieuw, 1/3 één jaar en 1/3 twee jaar oud). Na assemblage wordt de wijn nog 6-12 maanden opgevoed op cuve.

  • Domaine des Diables - Bon Bon (rose) 2022

    • 0.75 liter

    Domaine des Diables is eigendom van Guillaume & Virginie Philip - welbekend van MIP. Dit zestien hectare tellende wijndomein ligt aan de voet van de berg Sainte Victoire in de Provençaalse gemeente Puyloubier. De bodem rond het domein bestaat uit klei, leem en zand, een ideale samenstelling voor de productie van verfijnde, evenwichtige wijnen. De milieuvriendelijke aanpak van het domein, het karakter van de wijnen: fruitrijk, elegant kruidig, floraal en zuiver, én de moderne uitstraling maken dit een van de meest succesvolle Provence rosé's.

  • Domaine des Diables - L'Hydropathe -2022 (rose) 2022

    • 0.75 liter

    Het wijndomein Guillaume & Virginie Philip wordt gerund door Guillaume en zijnvrouw Virginie Philip. In 2007 hebben zij hun eerste wijn, de inmiddels beroemde MIP rosé, gemaakt. De wijngaarden zijn gelegen aan de voet van de berg Sainte Victoire in de Provençaalse gemeente Puyloubier. De bodem rond het domein is gevormd uit klei, leem en zand, een ideale samenstelling voor de productie van zeer smaakvolle roséwijnen die rijk zijn aan aroma’s. In hun streven excellente wijnen te maken, hebben de wijnen van Guillaume & Virginie Philip al meerdere gerenommeerde prijzen van verschillende competities en wijngidsen gewonnen, waaronder voor de 8ste keer de prix d’Excellence au Concours Général Agricole. Domaine des Diables beschouwt deze bijzondere wijn als het summum van Provence rosé. De wijn won al diverse prijzen.

  • Domaine des Diables - Sainte Victoire - L'Hydropathe - Elite Blanc (wit) 2022

    • 0.75 liter

    De Domaine des Diables L'Hydropathe Elite Blanc is een complexe wijn met krachtige aroma's van gedroogd en exotisch fruit, subtiele houttonen naast een mooie mineraliteit. De smaak is zacht en rond met opnieuw veel fruit, vanille en een hint van toast. Gastronomische wijn bij gerechten met kip, gegrilde of gebakken vis, quiches met groenten en kaas of gewoon als aperitief bij een paar mooie hapjes.

  • Domaine Paul Prieur - Sancerre Blanc (wit) 2021

    • 0.75 liter

    Domaine Paul Prieur & Fils, inmiddels geleid door Didier, de vijfde generatie Prieur, is gevestigd in het plaatsje Verdigny in het departement Cher. Hier, en rond het dorp Sancerre, bezit de familie ongeveer vijftien hectare wijngaarden waarvan tweederde beplant is met sauvignon blanc voor witte Sancerre. Het overige deel wordt ingenomen door pinot noir voor een roséwijn en een rode variant. De sauvignon druif van

  • Finca Museum - La Renacida (rood) 2020

    • 0.75 liter

    Eind jaren 90 besloot Grupo Barón de Ley uit te breiden buiten de Rioja DOCa. Na een uitgebreide verkenning van verschillende regio’s, viel hun oog op Cigales DO,  de streek ten westen van Ribera del Duero. Een gebied met een lange traditie van wijnbouw en eeuwenoude wijngaarden die verlaten waren. Manager Tomás Jurío nam zijn tijd en selecteerde de juiste wijngaarden voor Finca Museum.

Ga naar pagina:
| 1 | 2 | 3 | »