• leveringskosten Verzend Kosten
  • voorwaarden Onze voorwaarden
WINKELMAND 0 art. - €0,00

Recent toegevoegd

x
Subtotaal: € 0,00
  • Goed verpakt

    Alle spullen worden zeer goed en persoonlijk door ons verpakt.

  • 24 uur

    Na betaling wordt de bestelling direct verzonden en binnen  24 uur in huis.

  • Service

    Zeer kundige mensen beschikbaar voor vragen en advies tijdens kantooruren.

x
Spanje
  • Baron de Ley - Club Privado (rood) 2018

    • 0.75 liter

    Bij Barón de Ley is de doelstelling om wijnen te produceren waarin het specifieke terroir tot uitdrukking kan komen. De meeste wijnbedrijven in Rioja maken namelijk wijn door druiven uit verschillende delen in de regio te 'mengen' waardoor de unieke identiteit van de verschillende percelen in het uiteindelijke product verloren gaat.

    Club Privado is rond, sappig én karaktervol met rijp rood fruit en aroma’s van specerijen en vanille. Superveelzijdig inzetbaar bij winterse gerechten met vlees of groenten.

    “Club Privado. Rioja voor vips? Zo smaakt hij wel. Front row kersen. Backstage zuren. De Baron deelt zijn weelde. Zorg dat je op de gastenlijst staat. Of betaal gewoon ‘de volle mep’- buitenkansje.”

  • Baron de Ley - Gran Reserva (rood) 2012

    • 0.70 liter

    Bij Barón de Ley is de doelstelling om wijnen te produceren waarin het specifieke terroir tot uitdrukking kan komen. De meeste wijnbedrijven in Rioja maken namelijk wijn door druiven uit verschillende delen in de regio te 'mengen' waardoor de unieke identiteit van de verschillende percelen in het uiteindelijke product verloren gaat. 

    Tegenwoordig behoort Barón de Ley met meer dan 200 hectare wijngaarden tot de succesvolste wijnbedrijven van Spanje. Baron de Ley combineert traditionele met moderne technieken en maakt wijnen die door hun rijping op Amerikaans eikenhout onmiskenbaar Spaans van karakter zijn, maar tegelijkertijd boordevol fruit zitten.

  • Baron de Ley - Reserva (rood) 2015

    • 0.75 liter

    Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 een nieuw wijnhuis op te richten. Het zou een zogenaamde single-estate bodega worden met druiven van eigen gaarden, een uniek concept in Rioja waar meer dan 90% van de wijnbedrijven traditioneel afhankelijk is van lokale druiventelers.

    De eerste stap werd gezet met de aankoop van maar liefst tachtig hectare wijngaarden die aangeplant werden met o.a.tempranillo. Hiermee was het huis niet meer afhankelijk van prijsschommelingen op de druivenmarkt en de kwaliteit van de vruchten kon nauwlettend in de gaten worden gehouden. Bovenal revolutionair was nu de mogelijkheid om wijnen te produceren waarin het specifieke terroir tot uitdrukking kon komen. De meeste wijnbedrijven in Rioja maken namelijk wijn door druiven uit verschillende delen in de regio te 'mengen' waardoor de unieke identiteit van de verschillende percelen in het uiteindelijke product verloren gaat.

  • Barón de Ley - Reserva 3 Viñas - 2016 NIEUW

    Barón de Ley - Reserva 3 Viñas - 2016 (wit) 2016

    • 0.70 liter

    De naam ‘Tres Viñas’ betekent ‘drie wijngaarden’ en refereert aan de drie verschillende druivenrassen die voor deze wijn gebruikt worden. De Viuara geeft het fruit, Malvasia zorgt voor net wat extra romigheid en rondeur, garnacha geeft de wijn structuur en kruidigheid.

    Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 een nieuw wijnhuis op te richten. Het zou een zogenaamde single-estate bodega worden met druiven van eigen gaarden, een uniek concept in Rioja waar meer dan 90% van de wijnbedrijven traditioneel afhankelijk is van lokale druiventelers. Op het domein van Imas in de gemeente Mendavia aan de linkeroever van de Ebro werd begonnen met de aanplant van 70 hectare tempranillo, 10 ha cabernet sauvignon en 10 ha. andere variëteiten.


  • Baron de Ley - Rosado NIEUW

    Baron de Ley - Rosado (rose) 2019

    • 0.70 liter

    Tegenwoordig behoort Barón de Ley met meer dan 750 hectare eigen wijngaarden tot de succesvolste wijnbedrijven van Spanje. Baron de Ley combineert traditionele met moderne technieken en maakt wijnen die door hun rijping op Amerikaans eikenhout onmiskenbaar Spaans van karakter zijn, maar tegelijkertijd boordevol fruit zitten. Dat is misschien wel het geheim van hun grote succes.

  • De Moya - Maria Bobal (rood) 2016

    • 0.70 liter

    Bobal komt eigenlijk vooral voor in het wijngebied Utiel-Requena rond Valencia, maar is desalniettemin het een na meest aangeplante blauwe druivenras van Spanje. De Moya is een familiebedrijf dat werd opgericht door Yves en Sophie Laurijssens. De familie komt oorspronkelijk uit België en staat daar bekend om haar expertise op het gebied van succesvolle “turnarounds”: verlieslijdende bedrijven weer winstgevend te maken. Out-of-the-box-denken is daarbij onontbeerlijk.

  • De Moya - Tibó Merseguera (wit) 2017

    • 0.70 liter

    De Moya is een familiebedrijf dat werd opgericht door Yves en Sophie Laurijssens. De familie komt oorspronkelijk uit België en staat daar bekend om haar expertise op het gebied van succesvolle “turnarounds”: verlieslijdende bedrijven weer winstgevend te maken. Out-of-the-box-denken is daarbij onontbeerlijk. En dat samen met hun bourgondische instelling, is nu precies wat de familie er uiteindelijk toe gebracht heeft om in het landschap rond Valencia een wijnbedrijf te starten en daar wijnen te gaan maken van lokale druiven: bobal en monastrell voor rood, en merseguera voor wit. 

    Met De Moya willen Yves en Sophie wijnen maken die de tradities van de streek en daarnaast efficiency en moderne vinificatietechnieken in zich verenigen. Het terroir van de oude wijngaarden geeft complexe en spannende wijnen die food friendly zijn en bovendien ook nog eens zeer betaalbaar.

  • Ermita Veracruz - Verdejo - Cepas Viejas (wit) 2018

    • 0.70 liter

    Ermita Veracruz dankt z'n naam aan de Ermita de la Veracruz, de kapel van het dorpje Nava del Rey. Vlak naast dit religieuze gebouwtje kocht de familie de Benito halverwege de jaren '70 een bodega met enkele wijngaarden op. De wens was te gaan werken met druiven van eigen bezit, een revolutionaire ontwikkeling in Rueda omdat alle wijnhuizen in dit gebied traditioneel afhankelijk waren van lokale druiventelers. Die lieten hun verdejo vaak helemaal uitrijpen zodat vlakke alcoholrijke wijnen ontstonden.

  • Ermita Veracruz - Verdejo - Viñas Jóvenes 2019 (wit) 2019

    • 0.70 liter

    Ermita Veracruz dankt z'n naam aan de Ermita de la Veracruz, de kapel van het dorpje Nava del Rey. Vlak naast dit religieuze gebouwtje kocht de familie de Benito halverwege de jaren '70 een bodega met enkele wijngaarden op. De wens was te gaan werken met druiven van eigen bezit, een revolutionaire ontwikkeling in Rueda omdat alle wijnhuizen in dit gebied traditioneel afhankelijk waren van lokale druiventelers. Die lieten hun verdejo vaak helemaal uitrijpen zodat vlakke alcoholrijke wijnen ontstonden.

    € 7,50 € 7,95
  • Fillaboa - Albariño - Rías Baixas (wit) 2018

    • 0.70 liter

    Bodegas Fillaboa is het grootste wijndomein in de Galicische gemeente Pontevedra, gelegen in het uiterste noordwesten van Spanje. Fillaboa bezit 70 hectare die allemaal beplant zijn met albariño, dé druif van Rias Baixas. In het intens groene landschap vlakbij de kust van de Atlantische Oceaan ondergaan de druiven een langzame rijping en ontwikkelen ze hierdoor intense aroma’s en verfijnde zuren. 

    Fillaboa betekent “goed” of “braaf meisje” in het dialect van Galicië.

  • González Byass - Apostoles Palo Cortado - 30 Years Old (wit) 20

    • 0.38 liter

    Apostoles maakt deel uit van de VORS (Vinum Optimum Rare Signatum) sherry’s van González Byass. Deze palo cortado is aangevuld met een deel Pedro Ximénez, de reden voor de aanduiding “medium” op het achteretiket. Alle druiven komen uit de wijngaarden Carrascal en Macharnudo. De palo cortado en Pedro Ximénez rijpen de eerste twaalf jaar apart. Daarna worden ze gemengd en rijpt de wijn nog minstens achttien jaar in de Apostoles solera. De uiteindelijke wijn bestaat voor 87% uit palo cortado. De PX zorgt voor een toevoeging van 50 gram suiker per liter.

  • La Nymphina - Monastrell (rood) 2017

    • 0.70 liter

    Bodegas Trenza is het wijnbedrijf van de jonge en ambitieuze Deense broers David en Jonas Tofterup. De jongens zijn beide geboren en getogen in Kopenhagen, maar wisten al snel dat hun grote droom het maken van hun eigen wijn was. Gezamenlijk hebben de broers het wijnmaken geleerd over de hele wereld. Zo heeft David gewerkt in verschillende wijnbedrijven in Spanje, Frankrijk, Chili en Californië. Jonas werkte eerder al in verschillende gebieden in Duitsland en in Stellenbosch, Zuid- Afrika.

  • LaFou - Els Amelers (wit) 2017

    • 0.70 liter

    In 2007 startte Ramon Roqueta Segalés, een jongere telg uit een familie met een gevestigde naam in de wijnwereld, een persoonlijk project: Celler LaFou in Terra Alta. Terra Alta in het zuidelijkste puntje van Cataluyna is een van de meest authentieke kwaliteitswijngebieden in Spanje. 

    Het heeft een lange wijnbouwgeschiedenis, eigen druiven én een enorm potentieel. De wijngaarden van LaFou beslaan 60 hectare en liggen op een hoogte van 350-500 meter. De bodega ligt op de gerenoveerde binnenplaats van een prachtig herenhuis uit de 18e eeuw aan het centrale plein van het dorp Batea. Ooit stond hier een olijfmolen en ook was er een wijnopslagplaats. De combinatie van de historische elementen in het herenhuis en de uiterst moderne wijnkelder geeft de essentie weer van zowel Celler LaFou als van Terra Alta als wijngebied: traditie en authenticiteit gaan hand in hand met de nieuwste wijnbouw- en vinificatietechnieken. Ook het ideale terroir en als gevolg de lage opbrengsten per hectare zorgen voor geconcentreerde wijnen met veel smaak. Amelers” betekent amandelbomen in het Catalaans; ze staan in Terra Alta rond veel wijngaarden. ‘Fou’ betekent smalle kreek of pas waar een rivier ontspringt en is kenmerk van het landschap van Terra Alta. ‘Sender’ betekent pad in het Catalaans en refereert aan het smalle pad dat naar de wijngaard leidt.

  • Ramón Roqueta - Macabeo-Chardonnay (wit) 2018

    • 0.70 liter

    De Catalaanse Associatie van Sommeliers heeft Ramón Roqueta uitgeroepen tot Winemaker of the Year. Ramón Roqueta (1980) staat sinds 2009 aan het hoofd van de groep Roqueta Origen, het moederbedrijf van verschillende wijnhuizen uit Catalonië: Synera, Ramón Roqueta, Abadal en LaFou. De bodega in Plá de Bages is geworteld in de tradities van de streek waar de familie Roqueta zich al generaties lang mee verbonden voelt. En hoewel het domein inmiddels 54 hectare omvat en de kelders zijn uitgerust met de modernste technologie, staat ook bij Don Ramóns nazaat Valentí respect voor traditie centraal en verraden de wijnen - modern, fruitig en soepel - allerminst hun Catalaanse herkomst.

    € 6,50 € 6,95
  • Ramón Roqueta- Rosado (rose) 2018

    • 0.70 liter

    De bodega in Plá de Bages is geworteld in de tradities van de streek waar de familie Roqueta zich al generaties lang mee verbonden voelt. En hoewel het domein inmiddels 54 hectare omvat en de kelders zijn uitgerust met de modernste technologie, staat ook bij Don Ramóns nazaat Valentí respect voor traditie centraal en verraden de wijnen - modern, fruitig en soepel - allerminst hun Catalaanse herkomst. De geschiedenis van de familie Roqueta gaat terug tot de twaalfde eeuw, maar er zijn aanwijzingen dat ze al tijdens de Romeinse overheersing actief waren in de wijnbouw van het Catalaanse Plá de Bages. Pas toen Don Ramón Roqueta Torrentó in 1898 in het plaatsje Manresa een winkel opende om daar zijn producten te verkopen, begon de wijnproductie op commerciële basis.

    € 6,50 € 6,95
  • Williams & Humbert - Don Zoilo Amontillado - 12 Years Old (wit)

    • 0.70 liter

    Amontillado begint zijn leven als een fino (dus onder een laag flor) en rijpt in een tweede periode oxidatief verder. Voor Don Zolio betekent dat acht jaar met flor en vier jaar zonder. Tegen die tijd heeft de sherry de solera bereikt en wordt afgetapt voor botteling. De druiven voor de wijn zijn afkomstig uit de Balbaina wijngaarden. Vergisting vindt plaats bij 22° Celsius en na vroege filtering en versterking tot 18% alcohol wordt de wijn in de twaalfde criadera (de bovenliggende vaten in het solera-systeem) geplaatst. Don Zolio Amontillado bevat minder dan 4 gram suiker per liter.

Ga naar pagina:
| 1 | 2 | »