• leveringskosten Verzend Kosten
  • voorwaarden Onze voorwaarden
WINKELMAND 0 art. - €0,00

Recent toegevoegd

x
Subtotaal: € 0,00
  • Goed verpakt

    Alle spullen worden zeer goed en persoonlijk door ons verpakt.

  • 24 uur

    Na betaling wordt de bestelling direct verzonden en binnen  24 uur in huis.

  • Service

    Zeer kundige mensen beschikbaar voor vragen en advies tijdens kantooruren.

x
Port
  • Taylor's - Select Ruby (port)

    • 0.70 liter

    Vinificatie: De handgeplukte druiven worden voor intensieve inweking en remontage naar de wijnkelder vervoerd. Na treding van de vruchtjes komt de fermentatie van het zoete sap op gang. De gisting wordt gestopt door toevoeging van wijnalcohol waarna drie jaar rijping op houten kuipen en vaten plaatsvindt.

    Klimaat/Terroir: Een landklimaat met warme zomers en koude winters. Het terroir kent elementen van kalk, kiezel en leisteen.

  • Taylor's - 10 Years Old Tawny (port)

    • 0.75 liter

    Vinificatie: Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang en kan het alcoholpercentage oplopen. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een langdurigheid van 10 jaar rijpen op hout. Lange rijping op vat versoepelt een stevige wijn. Het volle robijnrood maakt plaats voor een bruine gloed. Juist aan deze amber of taankleuring ontleent tawnyport z’n naam. Een Tawny begint z’n leven dus eigenlijk als Ruby. Oude tawnys rijpen op ‘port pipes’. Dat zijn oude houten vaten van 550-600 liter.

  • Taylor's - 20 Years Old Tawny (port)

    • 0.75 liter

    Vinificatie: Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang en kan het alcoholpercentage oplopen. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een periode van (gemiddeld) 20 jaar rijpen op hout. Lange rijping op vat versoepelt een stevige wijn. Het volle robijnrood maakt plaats voor een bruine gloed. Juist aan deze amber of taankleuring ontleent tawnyport z’n naam. Een Tawny begint z’n leven dus eigenlijk als Ruby. Oude tawnys rijpen op ‘port pipes’. Dat zijn oude houten vaten van 550-600 liter. 

      Op 4 december heeft wijnmagazine Perswijn de winnaars van zijn jaarlijkse Wijnconcours bekend gemaakt. Taylor’s 20 Year Old Tawny Port is winnaar in de categorie zoete en versterkte wijnen.

  • Taylor's - 30 Year Old Tawny (port)

    • 0.75 liter

    Vinificatie: Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang en kan het alcoholpercentage oplopen. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een periode van (gemiddeld) 30 jaar rijpen op hout. Lange rijping op vat versoepelt een stevige wijn. Het volle robijnrood maakt plaats voor een bruine gloed. Juist aan deze amber of taankleuring ontleent tawnyport z’n naam. Een Tawny begint z’n leven dus eigenlijk als Ruby. Oude tawnys rijpen op ‘port pipes’. Dat zijn oude houten vaten van 550-600 liter.

    € 124,95
  • Taylor's - 40 Year Old Tawny (port)

    • 0.75 liter

    Taylor’s werd opgericht in 1692 en behoort tot de oudste porthuizen in de Dourovallei. Deze zeer bijzondere port is licht bruinoranje van kleur. De geur is zijdezacht, met gekonfijt fruit, hazelnoot, chocolade en kruiden. In de mond domineren elegante aroma’s van gekonfijt rood en zwart fruit, een complex smaakpalet waaraan geen einde lijkt te komen. De afdronk is intens en houdt zeer lang aan.

    € 159,95
  • Taylor's - Chip Dry (port)

    • 0.75 liter

    De eerste droge witte aperitiefport aller tijden. Werd in 1934 voor het eerst gemaakt en heeft sindsdien wereldwijd een grote schare liefhebbers verleid. Taylor’s Chip Dry is, naast enkele andere witte variëteiten, hoofdzakelijk gemaakt van handgeplukte malvasia fina afkomstig van de schist en leigronden langs het hoge oostelijk gelegen Douro Superior. De extra lange gisting van het druivensap wordt door toevoeging van alcohol gestopt op het moment dat het sap reeds een alcoholpercentage heeft van 8 tot 9 %. Hiermee krijgt deze port zijn kenmerkende eetlustopwekkende frisdroge afdronk. Dan volgt 4 tot 5 jaar vatrijping en een eventuele assemblage voor het verkrijgen van de juiste balans. Omdat Taylor’s Chip Dry in beperkte hoeveelheid wordt geproduceerd krijgt iedere fles een eigen nummer met de vermelding van de naam van de kelder waar de wijn is gerijpt.

  • Taylor's - Fine White (port)

    • 0.75 liter

    De witte port van Taylor’s wordt gemaakt van diverse witte druiven. Malvasia fina vormt echter het leeuwendeel voor deze op dezelfde wijze als rode port gemaakte wijn. De handgeplukte witte druiven van schist en leigronden langs het hoger gelegen oostelijke deel van de Douro worden voor de traditionele voettreding in de lagares gestort. Tijdens de intensieve inweking van sap op schillen komt de fermentatie op gang. Die wordt gestopt als de wijn het juiste alcoholpercentage heeft door toevoeging van wijnalcohol. Hierop volgt rijping op eikenhout.

  • Taylor's - Late Bottled Vintage 2015 (port) 2016

    • 0.75 liter

    Taylor’s viert dit jaar de vijftigste verjaardag van de Late Bottled Vintage Port. LBV was een uitvinding van Taylor’s. Vintage 1965 werd in 1970 voor het eerst gelanceerd door Taylor’s president Alistair Robinson. 

    De Late Bottled Vintage wordt, zoals de naam al aangeeft, later gebotteld dan een “gewone” vintage en rijpt tussen de 4 en 6 jaar op grote houten vaten van zo'n 20.000 liter. Na die rijpingsperiode wordt de wijn direct op de markt gebracht. De druiven die gebruikt worden zijn afkomstig van één oogstjaar.

  • Taylor's - Quinta de Vargellas - Vintage 1998 (port) 1998

    • 0.75 liter

    Quinta de Vargellas ligt ver in de Alto Douro, op 176 kilometer oostelijk van Porto, en veertig van Pinhão, op een hoogte variërend van tachtig meter boven zee aan de rivier tot 350 meter hoog op de heuvels. Het is 176 hectare groot waarvan tachtig bebouwd met druivenstokken die als een hoefijzer langs de rivier liggen.

    € 33,95 € 49,95
  • Taylor's - Quinta de Vargellas - Vintage 2001 NIEUW

    Taylor's - Quinta de Vargellas - Vintage 2001 (port) 2001

    • 0.75 liter

    Het wijnbouwseizoen 2001 werd gekenmerkt door een van de natste winters ooit, met wijdverbreide overstromingen en schade in de Douro-regio. Vanaf april werd het weer rustiger. In de zomer waren de temperaturen gematigd hoog, met een aanhoudende lichte wind die de wijnstokken belucht en ziektevrij hield. De oogst begon op 17 september op Quinta de Vargellas. De weersomstandigheden tijdens de eerste helft van de oogst waren ideaal met warme dagen en koude nachten die gunstig bijdroegen aan de fermentaties. De kwaliteit van de oogst van 2001 was duidelijk vanaf het begin van de oogst.

    The 2001 viticultural season was marked by one of the wettest winters on record, with widespread flooding and damage in the Douro region. From April forward, the weather became more settled. The summer saw moderately hot temperatures, with a continuous light wind keeping the vines aerated and free of disease. The harvest started on the 17th September at Quinta de Vargellas. The weather conditions during the first half of the vintage were ideal with hot days and cold nights contributing favourably to fermentations. The quality of the 2001 vintage was evident from the beginning of the harvest.

    € 35,00 € 40,00
Ga naar pagina:
| 1 |